Infaszauna

Különleges infraszauna választék. Az Infratop vállalja infraszauna gyártását, szakszerű telepítését, rendkívül kedvező áron.


infraszauna

Philips vitae infra

infrakabin

infra szauna

ajánló

 

 

Általános infraszauna tudnivalók


Az izzasztófürdők ...
évszázados hagyományokkal rendelkeznek. Napjainkban is töretlen népszerűségük, igen fontos szerepet játszanak a test és a lélek ápolásában, az egészségmegőrzésben, a gyógyulás elősegítésében. A meleg és a napsugárzás kedvező hatásáról senkit nem szükséges meggyozni.
E két éltető elem legmodernebb ötvözete az infraszauna.

Az infraszauna olyan egyszerű és kellemes módja önmagunk kényeztetésének, ami bárki számára elérhető. Használatával könnyebben legyőzhetők bizonyos betegségek, hozzásegít edzettségi szintünk megtartásához vagy eléréséhez, elősegíti a fogyás vagy méregtelenítés folyamatát.
Az infrakabin használata könnyebben beilleszthető napjaink életritmusába, mint a hagyományos szauna, hiszen 30 perc alatt kifejti jótékony hatását.

Az Infra-TOP Infrakabin Philips Vitae infrahalogénekkel van felszerelve, amely az egyetlen technológia ma a piacon, ami felmelegítési idő nélkül, a kabin bekapcsolás után azonnal használatra kész, s teljes hatékonysággal működik.
Az infrakabinban az infrasugarakat elektromos fűtőszálak generálják. Ezek az infrasugarak azonosak a Nap sugárzásával, azzal a különbséggel, hogy hullámhosszuk optimális hatást fejt ki szervezetünkre és hatását napi 24 órán át élvezhetjük.
Az infrasugarak hatókörében eltöltött 25-30 perc olyan intenzíven hat az emberi szervezetre, hogy hatása már az első használat után érezhető. Tökéletesen alkalmas arra, hogy félórára kikapcsolódjon, de kiváló kiegészítője edzésének, bemelegítésre vagy éppen levezetésre, lazításra is alkalmas.
Az infraszauna rendszeres használata biztosítja a jobb közérzetet. Napjainkban egyre fontosabbá válik a pihenés, a relaxáció a mindennapi stressz ellensúlyozására - az infraszauna ebben is segít.
Az infraszauna az emberi szervezetet jóval kisebb mértékben terheli meg, mint a hagyományos szauna, míg gyógyító hatása bizonyítottan jelentősebb.

A fűtőszálak professzionális elhelyezése ...
biztosítja, hogy a sugarak egyenletesen irányuljanak a kabinban jelen lévő személy, vagy személyek felé.
Az emberi szervezet méregtelenítés szempontjából legfontosabb területe a gerincoszlop és környéke, ezért a infraszálak elhelyezésekor rendkívül fontos, hogy a felhasználó háta mögött legyen egy sugárzó. Mivel az infravörös energia horizontálisan terjed, ezért a lámpákat lehetőség szerint függőlegesen kell elhelyezni. A fűtőszálak és a felhasználó távolsága ideális esetben nem lehet nagyobb 50 cm-nél.
A kabin maximális hőmérséklete 50-55 fok, így nem terheli túlságosan a szervezetet, azok is tudják használni, akiknek a hagyományos szauna nem ajánlott.
A kabin minimális helyigénnyel rendelkezik, már 1 négyzetméternyi területen is elhelyezhető, üzemeltetéséhez mindössze egy konnektor szükséges. A kabin bármikor áthelyezhető.
Lehetőség van Infra-TOP mobil sugárzókat is használni, ebben az esetben bármikor, bárhol élvezheti az infrasugarak hatását!
Az infrasugárzók hőmérséklettartománya, valamint a bársonyos réteggel bevont fémrácsok tökéletesen biztonságos használatot tesznek lehetővé. Az infraenergia biztonságát a legszemléletesebben talán az bizonyítja, hogy a koraszülött osztályokon használatos inkubátorok is infrafűtéssel működnek.

Az infrasugárzásról általában
A szabad szemmel láthatatlan infraenergia azonos a napsugárzás meleget adó tartományával. Jótékony hatásának oka, hogy nem tartalmazza a káros UV- és mikrosugárzást. Az infrasugár a levegőt, mint közvetítő közeget nem használja, azon áthaladva behatol a szilárd testekbe, és közvetlenül felmelegíti azokat.
Ahogy a légkört a Föld, a levegőt közvetve az átmelegedett testek melegítik. A sugárzó hő hatása jól érzékelhető: hűvös időben is melegünk van, ha napsütés ér, és fázunk, ha árnyékba kerülünk. Hideg, napsütéses időben az autó felhúzott ablaka mögött érezzük a Nap melegét. Ekkor érvényesül tisztán a Nap infravörös sugárzása. Az infravörös sugárzás jelentős energiaveszteség nélkül hatol át a levegőn, és minden útjába kerülő szilárd tárgyat felmelegít.
A sugárzó hő az infravörös energia (IV).

A Nap sugárzását az alábbi tartományba oszthatjuk, mikrométerben kifejezve:
A Nap (hullámhossz: mikrom.)

0,28 alatt
ultraviola (UV)
0,28-,078
látható tartomány
0,78-1,4
infravörös A (IV - A)
1,4-3
infravörös B (IV - B)
3 felett
infravörös C (IV - C)


A nap energia nagy része az infravörös tartományban keletkezik. A teljes infravörös tartomány – rövidhullámú (IV A), középhullámú (IV B) és hosszúhullámú C (IV C) sugárzásból áll.
A piacon egyedüliként, a Philips Vitae infrahalogének képesek a teljes hullámhossztartományt produkálni. A napsugárzás során az infravörös A és B sugarak érik el a földfelszínt, ez a természetes meleg a földi élet alapja. Az infravörös C sugarakat elnyeli az atmoszféra.
Az infravörös A és B a Nap sugárzásának optimálisan kb. 45 %-át adja, mely a mérések szerint 450-500 W/nm (tengerszinten, trópusi éghajlaton, déli idopontban mérve). A Nap sugárzásának a teljes értéke ugyanilyen körülmények közt 1120 W/nm.

Az infrasugárzás hatásmechanizmusa
Az infravörös energia a levegőt nem használja közvetítő közegként. Ennek következtében az infrasugarak több, mint 80 %-ban melegítik fel magát a testet, és kevesebb, mint 20 %-ban a környező levegőt.
A bőr alatt fekvő szövetekben található nagy mennyiségű víz kiváló vezetőképességének köszönhetően a kibocsátott legrövidebb hullámhosszú infravörös sugarak képesek egészen 5-6 mm mélyen a testbe hatolni. Az emberi test a kibocsátott sugarak 95 %-át elnyeli. Ez a mélyre ható sugárzás váltja ki a melegítő hatást az izomszövetekben és a belső szervekben. A test a szövetek felmelegedését érzékeli, hűteni akarja, így beindítja az ilyenkor szokásos folyamatokat: a szívverés és a pulzusszám növekedését, a vérkeringés fokozását, illetve a fokozott izzadást.
Ennek a reakciónak a szívre gyakorolt hatása megegyezik egy kondicionáló edzés hatásaival.
Orvosi kutatások bizonyítják, hogy az infraszauna használata eddzi a szívet, mivel a test csökkenteni akarja a hőmérsékletét és ezért növeli a pulzusszámot. Infraszauna használatakor a test aktiválja az összes rendelkezésre álló hűtőrendszerét, amelyek közül az izzadás az egyik legfontosabb.

Azinfraszauna általi izzasztás hatása

A Philips Vitae a piacon jelenleg a leghatékonyabb infrasugárzó, mely a legmélyebben képes a bőr alá juttatni az infrasugarakat (5-6 mm). Ez annak köszönhető, hogy egyedül ezek a sugárzók biztosítják az infravörös sugárzás teljes hullámhossztartományát, így a legmélyebb behatolást biztosító rövid hullámú sugarakat is.

5000 üzemóra élettartam
A Philips Vitae sugárzók rendszeres használat mellett 30-35 éves üzemidővel rendelkeznek.
Az Infra-TOP gyártója a Philips Vitae sugárzókra 3000 üzemóra, vagy 5 év teljesköru garanciát vállal.


 
ajánló